Home

Open Europese Quilt Kampioenschappen 2016

Stand Quiltshop LeurTijdens de 20e editie van dit quilt festival worden de mooiste wedstrijd quilts tentoongesteld, evenals de gastcollecties van de beste textiel artiesten van over de hele wereld. Het wedstrijdthema voor dit jaar is ‘Twintig’. De tentoonstelling die bestaat uit ruim 700 quilts, wordt gecombineerd met een beurs met ruim 50 winkels waar je bijna alle mogelijke materialen kunnen kopen op het gebied van quilten en patchworken. Op de beurs worden  38 workshops georganiseerd en vind je verschillende demonstraties van diverse activiteiten.

De Open Europese Quilt Kampioenschappen 2016 vinden plaats van 20 oktober tot en met 23 oktober 2016 in het MECC in Maastricht. OEQC is donderdag tot en met zaterdag geopend van 10 tot 18 uur en op zondag van 10 tot 16 uur.

Textile Festivals 2017

Textile FestivalsVolgend jaar zal het evenement plaatsvinden van donderdag 19 tot en met zondag 22 oktober 2017. Voor deze editie zijn nog geen toegangskaarten te koop.

Workshops

Impressie workshopTijdens het evenement worden er 38 workshops georganiseerd. Het workshopprogramma is zeer divers het programma bestaat onder andere uit de volgende workshops:  Maak je eigen knopen, Diagonale hoeknaad, Indiase blokken versieren, Spelen met kleur en Van foto tot steek.  Aan een workshop mogen maximaal 20 deelnemers meedoen. Zo heb je altijd een leuke gezellige groep deelnemers. Workshopkaartjes zijn te koop bij de informatiebalie. De workshops duren een uur en alle materialen en benodigdheden zijn voorzien. Klik hier voor een volledig overzicht van het programma en een rooster met daarin de tijden waarop de workshops worden gegeven. 

Winkels

Winkels tijdens Quilt KampioenschappenOp de beurs zijn ruim 50 winkels aanwezig waar je alles kunt vinden wat maar met hobby textiel, quilten en patchwork te maken heeft. In deze winkels vind je bijna alle benodigdheden voor quilten, patchwork en andere hobby- en handwerkgerelateerde activiteiten. De winkels komen uit veel verschillende landen in Europa. Voor een overzicht van deze winkels klik je hier. Regelmatig komen hier winkeliers bij, de lijst is dus nog niet compleet. Mis jij jouw favoriete winkel? Laat de winkel dan contact opnemen met ons en misschien hebben wij nog ruimte beschikbaar.

 

Wedstrijd

prijsuitreiking tijdens het kampioenschapsdinnerTijdens de Open Europese Quilt kampioenen wordt er een wedstrijd georganiseerd met jaarlijks ongeveer 150 deelnemers. Het thema van de wedstrijd dit jaar is ”TWENTY” dit natuurlijk in verband met ons 20-tig jarig jubileum. De quilts die deelnemen aan de wedstrijd worden beoordeeld door een vakjury. In de catalogus die elke bezoeker bij de entree van ons evenement krijgt staan alle deelnemende quilts met omschrijving afgebeeld. De deelnemers van deze wedstrijd maken kans op mooie prijzen. De prijzen worden uitgereikt tijdens het Kampioenschapsdinner op donderdagavond 20 oktober.  Het diner is voor iedereen toegankelijk, kaarten hiervoor zijn te koop via de kaartverkoop. Hiervoor krijg je naast een hele gezellige avond ook een heerlijk 3 gangen diner en kun je de prijsuitreiking bijwonen. Voor meer informatie over de wedstrijd klik je hier.

Quilts

Quilttentoonstelling.

Network-wide options by YD - Freelance Wordpress Developer