Thema

Het thema voor OEQC 2015 is ‘Het Volk’.

Als je je gedachten de vrije loop laat, kun je denken aan mensen die bij elkaar horen of bij elkaar willen horen, een menigte, een stam dansend van geluk omdat ze een bruiloft aan het vieren zijn, een natie, bewoners van een staat, een volk dat door Mozes naar het beloofde land geleid wordt, een groep. Aan supporters van een voetbalclub, een team volleyballers of een groep motorrijders zichtbaar tegen de ondergaande zon verdwijnend in de verte , aan een bataljon soldaten oefenend op de hei met een houwitser, aan zwermende bijen die zoeken naar een geschikte plaats om zich zelfstandig te vestigen als een nieuw volk afgescheiden van het volk, aan een mierenhoop in een donker loofbos waar je bijna achteloos intrapte tijdens een wandeltocht.

Maar denk ook aan de wilde natuur. Een meute wolven die gezamenlijk jagen op een bizonjong dat ze proberen af te scheiden van de groep, aan een kudde olifanten die zusterlijk door de savanne sjokken met de jongen tussen zich in ter bescherming tegen de groep hyena’s die hen volgen, aan een roedel wolven waarvan de ouders kluiven op wat botten en de kinderen samen aan het ravotten zijn of aan een kudde koeien in de wei die door de boer bijeen gedreven worden omdat het melktijd is.

Kortom, als je je gedachten de vrije loop laat, borrelen er vele mogelijkheden op om “‘t Volk” te interpreteren. Kies je eigen ingang, volg je eigen fantasie en laat ons in oktober 2015 mee genieten van je geïnterpreteerde gedachten.

Network-wide options by YD - Freelance Wordpress Developer