Workshops

Op deze pagina vindt u een overzicht van alle workshops die tijdens de Open Europese Quilt Kampioenschappen 2015 worden verzorgd.

Karakter van de workshops tijdens OEQC 2015:
De opzet van de workshops zoals u deze tijdens de Open Europese Quilt Kampioenschappen gewend bent, gaat veranderen in 2015. Er zullen dit jaar diverse korte workshops worden aangeboden in plaats van een lesprogramma dat de hele dag duurt. Tijdens deze korte workshops maakt u een klein project of wordt een bepaalde techniek behandeld. Op die manier is deelname aan een workshop gemakkelijker te combineren met een bezoek aan de tentoonstelling en winkels.

Kaartjes voor de workshops zijn op dit moment alleen nog verkrijgbaar aan de infobalie van het MECC

Sur cette page vous trouverez un aperçu des différents ateliers que nous vous proposons.

Thèmes des ateliers durant l’OEQC de 2015:
En 2015, nous avons changé notre manière de concevoir les ateliers. En effet, il y aura plusieurs ateliers de courte durée plutôt que des workshops d’une journée. Pendant ces ateliers, vous ferez un petit projet ou approcherez une technique particulière. De cette façon, vous pourrez organiser votre visite et combiner ateliers, visite de l’exposition et des magasins.

Les billets pour les ateliers ne sont actuellement disponibles au bureau d’information de la MECC

 


Handi Quilter workshops voor beginners en gevorderde quilters – Lynn Blevens

Algemene informatie:

– De Handi Quilter workshops duren drie uur.
– De prijs per workshop is €30,- per persoon inclusief materiaal.
– U kunt zich aanmelden voor de Handi Quilter workshops via e-mail. Stuur een e-mail met uw naam en workshop van uw keuze naar info@handiquilter.de.

Rooster

Datum Tijd Niveau Workshop Duur Prijs
Do 29 10 10 – 13 uur Beginners Freehand Continuous Lines 3 uur €30,- inclusief materiaal
Do 29 10 14 – 17 uur Beginners Freehand Continuous Lines 3 uur €30,- inclusief materiaal
Vr 30 10 10 – 13 uur Beginners Freehand Continuous Lines 3 uur €30,- inclusief materiaal
Vr 30 10 14 – 17 uur Gevorderden Your Handi Quilter is For More than Quilting! 3 uur €30,- inclusief materiaal
Za 31 10 10 – 13 uur Gevorderden Feathers That Amaze! 3 uur €30,- inclusief materiaal
Za 31 10 14 – 17 uur Beginner Freehand Continuous Lines 3 uur €30,- inclusief materiaal
Zo 1 11 10 – 13 uur Beginners Freehand Continuous Lines 3 uur €30,- inclusief materiaal

Omschrijving van de workshops:

Freehand Continuous Lines
Er is geen ontkomen aan! Maak vloeiende ontwerpen door eenvoudige elementen met elkaar te verbinden met behulp van doorlopende lijnen. Leer ontwerpen toe te passen en vul gebieden gelijkmatig. Quilt van rand tot rand of in specifieke ruimtes. U leert de machine te hanteren voor de beste resultaten.

Vaardigheden die aan bod komen:
• Het toepassen en gelijkmatig vullen van ruimtes.
• Hoe met de machine om te gaan wanneer u verschillende dessins quilt.
• Dot to dot quilten.
• Het verbinden van elementen op verschillende manieren.

Stuur een e-mail naar info@handiquilter.de om u in te schrijven voor deze workshop.

Your Handi Quilter is For More than Quilting!
Heeft u zich ooit afgevraagd wat u nog meer kunt doen met Handi Quilter dan quilten? Dan is deze workshop voor u! U gaat het ‘piecen’ verkennen op de longarm machine waarbij u gebruik maakt van de Coaching, Echo en Glide voeten bij het binden en creëren van chenille. Na de workshop heeft u tal van nieuwe ideeën!

Vaardigheden die aan bod komen:
• Het gebruik van ‘channel locks’.
• Leer de machine te gebruiken tijdens het ‘piecen’.
• Leer biezen met de long-arm machine.
• Leer de speciale Handi Quilter voeten, Couching, Echo, Glide, te gebruiken.
• Leer chenille te creëren.

Stuur een e-mail naar info@handiquilter.de om u in te schrijven voor deze workshop.

Feathers That Amaze!
Gequilte veren geven iedere quilt iets extra’s! U leert hoe u deze sierlijke elementen in verschillende stijlen kunt creëren. Leer de veren te ontwerpen en te maken op verschillende manieren, voeg volume toe en gebruik de veren bij een verscheidenheid van geometrische ruimtes.

Vaardigheden die aan bod komen:
• Leer veren te tekenen en te maken.
• Maak veren maken met behulp van de liniaal.
• Voeg volume toe aan een quilt.
• Leer veren toe te passen in verschillende geometrische ruimtes.
• Leer de ovale liniaal te gebruiken om gebogen veren te maken.

Stuur een e-mail naar info@handiquilter.de om u in te schrijven voor deze workshop.

HQ Avanté-wFrame_StudioLynn Blevens

Speciaal notitieblokje met prints op papier – Chantal Guillermet

U leert hoe u afdrukken op papier kunt maken. U maakt uw eigen pagina’s met verschillende technieken. Door middel van een basis inbindtechniek maakt u een klein notitieblokje met uw zelf gemaakte pagina’s en een aantal pagina’s die beschikbaar worden gesteld door de docent. Het materialenpakketje bevat alle benodigde materialen. Verf en stempels zijn aanwezig.

U kunt aan deze workshop deelnemen op donderdag 29.10.2015 en zaterdag 31.10.2015 om 11.00 uur.

Speciaal notitieboekjeSpeciaal notitieboekje

Stoffen bewerken met sjablonen – Gillian Travis

Sjabloneren is een gemakkelijke manier om stof een unieke uitstraling te geven. Er zijn veel verschillende sjablonen verkrijgbaar. Gillian zal diverse sjablonen meenemen voor de studenten om te gebruiken tijdens de workshop. Gebruik sjablonen om kleuren en patronen aan te brengen op stof. Leer hoe u verf effectief kunt gebruiken om professionele resultaten te behalen met gewone acryl- en stofverf. U wordt voorzien van alle benodigde materialen. Het materialenpakketje bevat stof, een spons en een sjabloon dat u mee naar huis kunt nemen.

U kunt aan deze workshop deelnemen op donderdag 29.10.2015 om 11.00 uur en zaterdag 31.10.2015 om 15.00 uur.

Sjabloneren met stofSjabloneren met stof

Maak uw eigen naaldenetui – Chantal Guillermet

Met folie en geschilderd bondaweb kunt u kleur en glitter toevoegen aan het vilt. Er worden borduurtechnieken toegepast zoals Franse knopen en de vliegende steek om kralen, pailletten en versieringen aan te brengen. Ieder materialenpakketje bestaat uit vilt, stof, folie, handgeverfde draad, kralen en pailletten. Het project kan thuis afgemaakt worden. U hebt hiervoor standaard naaigerei nodig en borduurnaalden in verschillende maten.

U kunt aan deze workshop deelnemen op donderdag 29.10.2015 en vrijdag 30.10.2015 om 13.00 uur.

NaaldenetuiNaaldenetui detail

Maak een kleine Echinacea bloemenquilt – Gillian Travis

Gebruik een innovatieve methode van bonded appliqué om een klein paneeltje met een Echinacea bloem te maken. Tijdens de les zullen we de achtergrond bedrukken, de patronen knippen, de stof bewerken en daarna met de hand quilten om details toe te voegen. Studenten vinden deze techniek vaak erg nuttig voor toekomstige projecten. U krijgt een materialenpakketje met alle benodigde materialen. Stempels en verf zijn aanwezig.

U kunt aan deze workshop deelnemen op donderdag 29.10.2015 om 13.00 uur en zondag 1.11.2015 om 11.00 uur.

Echinacea bloemEchinacea quilt

Experimenteer met Inktense Blocks – Hedy Verstoep

Inktense Blocks zijn in water oplosbare inktkleurblokjes die op stof en papier te gebruiken zijn.De blokjes zijn droog en nat te gebruiken. Door met deze blokjes zelf proefjes te maken, ontdekt u de vele mogelijkheden zoals sjabloneren, stempelen, aquareleffecten, tekenen en inkleuren. Dit zijn leuke technieken om kleuraccenten aan te brengen in uw quilts, wenskaarten of andere kleine werkjes. Tijdens deze workshop krijgt u ook tips mee om eventueel stof vooraf te prepareren, zodat bij nat gebruik, uitloop van kleuren kan worden voorkomen. Bij het materialenpakketje is een mini sprayflesje inbegrepen waarmee u de Inktense Blocks met water kunt vermengen.

U kunt aan deze workshop deelnemen op donderdag 29.10.2015 om 15.00 uur.

Hedy Verstoep - Inktense BlocksHedy Verstoep - Inktense BlocksHedy Verstoep - Inktense Blocks

Indiase boekomslag – Chantal Guillermet

Een perfecte omslag voor uw gedrukte boek! U gaat eerst de stof met stempels bedrukken, daarna combineert u borduursteken om kralen en pailletten te bevestigen. U leert hoe u kleine shisha spiegeltjes en versieringen kunt aanbrengen. Er wordt een materialenpakketje beschikbaar gesteld met stof, garen, kralen en spiegeltjes. Stempels en verf zijn aanwezig. U hebt standaard naaigerei nodig om het project thuis af te maken.

U kunt aan deze workshop deelnemen op vrijdag 30.10.2015 en zondag 1.11.2015 om 11.00 uur.

Indiase boekomslagIndiase boekomslag

Maak een log cabin broche – Miri Gur

In deze workshop leert u een techniek waarmee u een decoratieve broche maakt. Het uitgangspunt is een driedimensionale log cabin quilt. Materialenpakketjes met alle benodigde materialen samen met instructies worden uitgedeeld tijdens de workshop.

U kunt aan deze workshop deelnemen op vrijdag 30.10.2015 en zaterdag 31.10.2015 om 15.00 uur en op zondag 1.11.2015 om 13.00 uur.

Log cabin brocheLog cabin broche

Ik zentangle, jij ook? – Dineke Ugen

Dineke Ugen geeft tijdens OEQC 2015 een workshop in mini-zentangle! Tijdens deze workshop wordt op klein formaat getekend op papier in combinatie met stof. U zult werken op een sandwich met een formaat van 15 x 15 cm oftewel 6 x 6 inches.

Zentangle wil eigenlijk zeggen dat men op een spontane manier vlakken vult met allerlei fantasie motieven. Meestal gebeurt dit in zwart/wit. Tijdens deze workshop worden als uitgangspunt gekleurde lapjes stof gebruikt op een witte of crème ondergrond van papier. Er wordt getekend op een ansichtkaart, om te onderzoeken hoe men deze techniek aanpakt. Daarna kan deze techniek thuis op de kleine sandwich door middel van free-motion quilten worden uitgewerkt. Hiervoor ontvangt u de nodige instructie. Het doel van deze workshop is mensen te laten ontdekken dat spontaan tekenen niet moeilijk is.

U kunt aan deze workshop deelnemen op vrijdag 30.10.2015 om 15.00 uur.

Zentangle by Dineke UgenZentangle by Dineke Ugen

Leer de Koreaanse patchworktechniek Pojagi – Marielle Huijsmans

Niet drie lagen stof maar transparantie. Niet alleen de vlakken maar ook de naden spelen een belangrijke rol in het ontwerp. De ontwerpen zijn opgebouwd uit geometrische vormen. U begint met een traditioneel Koreaans motief gemaakt van vijf gekleurde strepen. Hiervoor gebruiken we geverfde katoenen organdie. Katoenen organdie is stevig om goed te kunnen vouwen, verft gemakkelijk en blijft transparant. Hoewel het een oude techniek betreft, zijn er hele moderne werkstukken mee te maken.

U kunt aan deze workshop deelnemen op vrijdag 30.10.2015 en zaterdag 31.10.2015 om 11.00 uur.

Toepassing van Pojagi

Punchquilten: Punchen toepassen in quilts – Marian Verdonk

Punchen is een soort schilderen met textiel, zonder dat daar water, lijm of garen aan te pas komt. U verandert het uiterlijk van stoffen, ze krinkelen ineen tot mooie texturen. Eigen aan Punch is het doorleefde en verweerde effect. Punch is bijna onontbeerlijk bij artquilt, maar ook in gestructureerde quilts is punch heel goed toe te passen. In de workshop gaan we aan de slag met verschillende technieken en materialen. We maken drie proeven, die later toe te passen zijn in een quilt. In de eerste proef werken we met transparante en niet transparante stoffen, en brengen hier gelaagdheid in aan. In de tweede proef werken we met wol en leren het punchproces wat meer te sturen. In de derde proef nemen we meer vrijheid, laten reliefs ontstaan. Aan het einde van de workshop leert u hoe deze vormen toepasbaar zijn in een quilt. In het materiaalpakket ontvangt u naast stofjes en wol, een punchnaald waarmee u thuis verder kunt werken. Meer informatie over Punchen vindt u op www.punchworkshops.nl

U kunt aan deze workshop deelnemen op vrijdag 30.10.2015 en zaterdag 31.10.2015 om 13.00 uur.

Punchquilten

Maak uw eigen speldenkussen of broche – Gillian Travis

Gillian’s “truien quilts” zijn erg populair. Ze zijn gemaakt met behulp van een slimme applicatie methode op een gedrukte achtergrond. Leer deze techniek door een miniatuur versie te maken in de vorm van een speldenkussen of broche. U krijgt een materialenpakketje met alle benodigde materialen voor deze workshop.

U kunt aan deze workshop deelnemen op zaterdag 31.10.2015 om 15.00 uur en zondag 1.11.2015 om 13.00 uur.

IMG_52641

Maak kennis met de Judy Niemeyer Paper Piecing Methode – Sylvia Kaptein & Florence Crémers

Leer deze snelle en handige manier van Paper Piecing van een Quiltworx.com Certified Instructor. Maak een kussentje van 30 x 30 cm en werk met de Add-A-Quarter liniaal, een vouwmal en stoffenlijm. Tijdens deze workshop worden tips gegeven en kunt u vele werkstukken bekijken die met deze Paper Piecing techniek gemaakt zijn. In het materialenpakketje zitten de patronen, een werkinstructie, stof en een binnenkussentje. Voor het benodigde naaigerei wordt gezorgd.

U kunt aan deze workshop deelnemen op zaterdag 31.10.2015 om 16.30 uur en op zondag 1 november 2015 om 14.30 uur.

FRANCAIS:

Initiation à la méthode de couture sur papier de Judy Niemeyer – Sylvia Kaptein et Florence Crémers

Vous allez apprendre cette méthode facile et rapide de couture sur papier avec un instructeur certifié. Faire un coussin de 30 X 30 cm avec l’Add-A-Quarter ruler (latte qui vous permet d’ajouter un quart d’inch), un modèle vous aidant à plier le tissu et un stick de colle temporaire. Durant cet atelier, nous vous donnerons tous les exemples et astuces pour réaliser ces beaux projets. Le kit pour l’atelier comprend le patron, une marche à suivre, le tissu et un coussin. Le matériel de couture sera mis à votre disposition.

Vous pouvez participer à ces ateliers le samedi 31 ocotbre 2015 à 16h30 et le dimanche 1er novembre 2015 à 14h30.

DEUTSCH:

Einführung in die Judy Niemeyer Paper Piecing Methode – Syvia Kaptein & Florence Crémers

Sie erlernen den schnellen und cleveren Weg des Paper Piecings durch einen Quiltworx.com Certified Instructor. Fertigen Sie ein Kissen (30 x 30 cm) und arbeiten Sie dabei mit dem Add-A-Quarter-Lineal, einem Faltwerkzeug und einem Klebestift. Dieser Workshop bietet Ihnen Tipps und Tricks und zeigt Beispiele der wundervollen Quiltworx-Projekte. Die Packung für diesen Workshop beinhaltet die Papiervorlagen, die Arbeitsanleitung, Stoff und ein Kisseninlet. Nähmaterialien und -maschine sind verfügbar.

Sie können diesen einstündigen Workshop am Samstag, 31.10.2015, um 16:30 Uhr oder am Sonntag, 01.11.2015, 14:30 Uhr belegen.

Judy Niemeyer Cracker Top BruinJudy Nieyemer Cracker Top Rood

Rooster donderdag

Datum Aanvang Ruimte Docente Workshop Duur Prijs
Do 29 10 11 uur Lokaal 1 Chantal Guillermet Speciaal notitieblokje met prints op papier 1 uur €15,- incl. materiaal
Do 29 10 11 uur Lokaal 2 Gillian Travis Stoffen bewerken met sjablonen 1 uur €15,- incl. materiaal
Do 29 10 13 uur Lokaal 1 Chantal Guillermet Maak uw eigen naaldenetui 1 uur €15,- incl. materiaal
Do 29 10 13 uur Lokaal 2 Gillian Travis Maak een kleine Echinacea bloemenquilt 1 uur €15,- incl. materiaal
Do 29 10 15 uur Lokaal 1 Hedy Verstoep Experimenteer met Inktense Blocks 1 uur €15,- incl. materiaal

Rooster vrijdag

Datum Aanvang Ruimte Docente Workshop Duur Prijs
Vr 30 10 11 uur Lokaal 1 Chantal Guillermet Indiase boekomslag 1 uur €15,- incl. materiaal
Vr 30 10 11 uur Lokaal 2 Marielle Huijsmans Leer de Koreaanse patchworktechniek Pojagi 1 uur €15,- incl. materiaal
Vr 30 10 13 uur Lokaal 1 Chantal Guillermet Maak uw eigen naaldenetui (2) 1 uur €15,- incl. materiaal
Vr 30 10 13 uur Lokaal 2 Marian Verdonk Punchquilten 1 uur €15,- incl. materiaal
Vr 30 10 15 uur Lokaal 1 Miri Gur Maak een log cabin broche 1 uur €15,- incl. materiaal
Vr 30 10 15 uur Lokaal 2 Dineke Ugen Ik zentangle, jij ook? 1 uur €15,- incl. materiaal

Rooster zaterdag

Datum Aanvang Ruimte Docente Workshop Duur Prijs
Za 31 10 11 uur Lokaal 1 Chantal Guillermet Speciaal notitieblokje met prints op papier (2) 1 uur €15,- incl. materiaal
Za 31 10 11 uur Lokaal 2 Marielle Huijsmans Leer de Koreaanse patchworktechniek Pojagi (2) 1 uur €15,- incl. materiaal
Za 31 10 13 uur Lokaal 1 Marian Verdonk Punchquilten (2) 1 uur €15,- incl. materiaal
Za 31 10 13 uur Lokaal 2 Gillian Travis Maak een speldenkussen of broche 1 uur €15,- incl. materiaal
Za 31 10 15 uur Lokaal 1 Miri Gur Maak een log cabin broche (2) 1 uur €15,- incl. materiaal
Za 31 10 15 uur Lokaal 2 Gillian Travis Stoffen bewerken met sjablonen (2) 1 uur €15,- incl. materiaal
Za 31 10 16.30 uur Lokaal 1 Sylvia Kaptein & Florence Crémers Maak kennis met de Judy Niemeyer Paper Piecing Methode (1) 1 uur €15,- incl. materiaal

Rooster zondag

Datum Aanvang Ruimte Docente Workshop Duur Prijs
Zo 1 11 11 uur Lokaal 1 Chantal Guillermet Indiase boekomslag (2) 1 uur €15,- incl. materiaal
Zo 1 11 11 uur Lokaal 2 Gillian Travis Maak een speldenkussen of broche (2) 1 uur €15,- incl. materiaal
Zo 1 11 13 uur Lokaal 1 Miri Gur Maak een log cabin broche (3) 1 uur €15,- incl. materiaal
Zo 1 11 13 uur Lokaal 2 Gillian Travis Maak een kleine Echinacea bloemenquilt (2) 1 uur €15,- incl. materiaal
Zo 1 11 14.30 uur Lokaal 1 Sylvia Kaptein & Florence Crémers Maak kennis met de Judy Niemeyer Paper Piecing Methode (2) 1 uur €15,- incl. materiaal

Algemene informatie:

 1. Workshops duren 1 uur. Zorg dat u een kwartier voor aanvang aanwezig bent bij de workshopruimte.
 2. Kosten voor deelname zijn €15,- inclusief materialenpakketje wanneer u een kaartje aan de kassa koopt.
 3. Kosten voor deelname zijn €12,50 exclusief transactie kosten maar inclusief materialenpakketje wanneer u een kaartje in de online voorverkoop koopt.
 4. Deelnemers kunnen zich tijdens OEQC 2015 bij de registratiebalie aanmelden voor workshops mits er nog plaatsen vrij zijn.
 5. Per workshop zijn er 15 à 20 plaatsen beschikbaar.
 6. Uw inschrijving wordt verwerkt op volgorde van binnenkomst.
 7. Let op! De nummers 2 en 3 achter sommige workshop titels geven aan dat dit de tweede of de derde keer is dat eenzelfde workshop wordt gegeven.
  De inhoud van deze workshops is exact hetzelfde.

Informations générales:

 1. Les ateliers durent 1 heure. Présentez-vous 15 minutes avant le début de celui que vous aurez choisi.
 2. Le coût de la participation est de 15 €, matériel compris si vous prenez votre ticket à l’entrée.
 3. Le coût de la participation est de 12.50 € frais de transaction non compris et matériel compris si vous achetez votre billet en pré-vente en ligne.
 4. Les participants peuvent s’inscrire directement au bureau d’enregistrement durant l’OEQC de 2015 s’il reste des places disponibles.
 5. Entre 15 et 20 personnes seront admises à chaque atelier.
 6. Votre enregistrement sera traité par ordre d’inscription.
 7. Notez S.V.P. le nombre d’ateliers souhaités. Le chiffre derrière les sujets d’ateliers indique le nombre d’ateliers répétés. Le contenu de ces ateliers est exactement le même.

Allgemeine Informationen:

 1. Die Dauer des Workshops beträgt 1 Stunde (bitte 15 Minuten vor Beginn vor Ort sein).
 2. Die Kosten des Workshops betragen am Tagesschalter 15,- € inklusive einer Materialpackung.
 3. Im Onlinevorverkauf erhalten Sie die Workshoptickets für 12,50 € inklusive einer Materialpackung. Bitte beachten Sie, dass Geldtransaktionskosten nicht enthalten sind.
 4. Nach Verfügbarkeit können sich die Teilnehmer während des OEQC am Empfang anmelden.
 5. Die Gruppengröße beträgt maximal 15 bis 20 Teilnehmer.
 6. Die Zuweisung erfolgt in der Reihenfolge der Anmeldung.
 7. Die mit den Bemerkungen 2 und 3 gekennzeichneten Workshops werden zum zweiten- oder drittenmal angeboten. Es werden dieselben Inhalte behandelt!

Network-wide options by YD - Freelance Wordpress Developer