Gastcollecties

Op deze webpagina vind je een overzicht van alle gastcollecties die tentoon worden gesteld tijdens de Open Europese Quilt Kampioenschappen 2015.

België Annelies Ghyselen
Frankrijk Chantal Guillermet
Verenigd Koninkrijk Gail Lawther
België & Zweden Jette Clover & Katriina Flensburg
Israël Noga Shraibman-Cohen
Israël Niza Hoffman
Israël QuilTrio
Nederland Museum De Kantfabriek
Nederland Dineke Ugen
Verenigd Koninkrijk International Threads
Verenigd Koninkrijk Stitched
Internationaal gezelschap Fifteen by Fifteen
Nederland Biezenmortel masterclass
België Blanche Vandebroek
Zwitserland Jacques Légeret
De Verenigde Staten SAQA
Nederland Hannie Hennink-Legters
Egypte Tentmakers from old Caïro
Nederland Elly Prins
Duitsland Patchwork Gilde e.V.

Annelies Ghyselen

Ik maakte mijn eerste traditionele quilt in 1991. Na een aantal jaren wilde ik niet langer werken volgens een patroon. Ik besliste om mij te focussen op originele, persoonlijke creaties en om art quilts te maken. Ik geef graag een eigen interpretatie aan een bepaald thema. Via vormen, kleuren en structuren probeer ik te communiceren of een idee over te brengen.

Experimenteren met verschillende technieken en materialen laat veel creativiteit toe. Door het toevoegen van diverse materialen en door veel te experimenteren en transformeren in combinatie met bewerking van het oppervlak, blijft een quilt maken boeiend.

Ik vind inspiratie in mijn dagelijkse leefwereld, de natuur, de muziek of door iets wat mij fascineert. De opgedane indrukken worden in een beeldtaal weergegeven. Ik werk graag rond een opgelegd thema. Elke quilt die ik maak moet een uitdaging zijn.

Ik combineer hand- en machinaal stikwerk in eenzelfde quilt. Mijn werk is hedendaags en toch is de band met de traditie steeds aanwezig. Ik deel graag mijn ervaringen en technieken omdat het niet enkel fijn is maar ook verrijkend.

Mijn quilts behaalden verschillende prijzen en trofeeën op internationale quiltevenementen, zoals de Open Europese Quilt Kampioenschappen en het Festival of Quilts in Birmingham.

Durven experimenteren, de eigen grenzen verleggen is voor mij zeer belangrijk. Deze boodschap wil ik meegeven aan alle quilters.

Annelies Ghyselenquilt by annelies ghyselenquilt by annelies ghyselen

Chantal Guillermet

Al in mijn kindertijd speelde ik graag met stoffen. Dertig jaar geleden ben ik begonnen met traditioneel quilten. Tegenwoordig maak ik vooral hedendaagse quilts en art quilts. Mijn quilts zijn regelmatig te zien op tentoonstellingen zoals QuiltExpo in Beaujolais (Frankrijk), Festival of Quilts in Birmingham en verschillende shows in Zwitserland en Canada.

Ik vind het leuk om stof te modificeren door het handmatig te bedrukken of het te bewerken met nieuwe technieken. Ik verf meestal zelf mijn stoffen. De inspiratie voor mijn quilts is afkomstig uit de natuur, landschappen en foto’s die ik maak als ik reis. Daarnaast word ik geïnspireerd door historische gebeurtenissen.

Als ik geen quilts maak geef ik les, omdat ik graag nieuwe mensen ontmoet en mijn kennis met hen wil delen. Ik ben ook lid van twee online groepen: Fifteen by Fifteen and Stitched-Textile-Art.

Blog: chantal-guillermet.blogspot.com

chantal guillermethaCntal Guillermet Procession

Gail Lawther

Gail Lawther exposeert tijdens de Open Europese Quilt Kampioenschappen van 2015 met twee van haar prachtige collecties. Een collectie is geïnspireerd door Groot-Brittannië en de ander door Nieuw-Zeeland.

EEN GLIMP VAN GROOT-BRITTANIË
Wat betekent Groot-Brittannië voor de Britten? Waar doen de Britse eilanden mensen in het buitenland aan denken? Wanneer bezoekers naar onze kust komen, wat willen ze dan het liefst zien? De antwoorden op deze vragen zijn de inspiratie achter deze reeks van quilts! In Groot-Brittannië hebben we zoveel lagen van de geschiedenis, plus de specifieke personages van de afzonderlijke landen, talloze verschillende culturele invloeden, enzovoort. Ik wist dat ik in elk van mijn quilts meerdere lagen van inspiratie en betekenis zou moeten combineren.

Dus, ik begon na te denken en te ontwerpen. Het resulteerde in 24 quilts, die ik ‘Een Glimp van Groot-Brittannië’ noemde. Of u nu woont in Engeland, Ierland, Schotland of Wales, er vandaan komt, de eilanden hebt bezocht, of wanneer u een blik wilt werpen op het Britse leven, ik hoop dat u geniet van deze viering van mooie en complexe elementen van dit land.

EEN GLIMP VAN NIEUW-ZEELAND
Nieuw-Zeeland is een land van spectaculaire schoonheid: bergen en gletsjers, zeezichten en watervallen, tropische bloemen en bossen en allerlei soorten buitengewone vogels en planten. Al deze invloeden vormen de inspiratie voor deze serie quilts. Elke quilt geeft een kijkje in een aspect van het leven in Nieuw-Zeeland; de cultuur, de geschiedenis, het landschap en de flora en fauna.

Gail LawtherEen glimp van Groot-Brittanië - Four CountriesEen glimp van Groot-Brittanië - In an English country gardenEen glimp van Nieuw-Zeeland

Jette Clover & Katriina Flensburg

Tijdens de Open Europese Quilt Kampioenschappen 2015 wordt een gezamenlijke gastcollectie tentoongesteld van Jette Clover uit België en Katriina Flensburg uit Zweden.

De naam van de tentoonstelling is “Eye-Talk”. De titel verwijst naar een visuele uitwisseling – dit is niet persé in woorden uitgedrukt – van onderwerpen, zaken en inspiratie tussen de twee kunstenaressen.

Jette CloverMetropolis van Jette CloverKatriina FlensburgBurning van Katriina Flensburg

Noga Shraibman-Cohen

Ik ben geboren in Kefar Saba in Israël, bij een boerengezin. Ik ben getrouwd met Reuven en moeder van twee kinderen: Amitay en Na’ama. Ik heb 35 jaar voor de klas gestaan, waarvan ik twintig jaar schoolhoofd was op een basisschool. De laatste negen jaar houd ik me bezig met quilten.

Mijn quilts variëren van traditionele quilts tot art quilts. Mijn quilts waren eerder al te zien op tentoonstellingen over de hele wereld. Mijn artistieke quilts zijn gebaseerd op eigen foto’s en ik maak gebruik van diverse naaitechnieken, zowel met de machine als met de hand. Ik woon tegenwoordig in Jeruzalem, waar ik ook mijn quilts maak. Ik ben lid van de toonaangevende Israëlische quilt vereniging.

Noga Shraibman Cohennoga shraibman cohen work

Niza Hoffman

Niza Hoffman is geboren in Israël in 1948 als zesde kind in een gezin met zeven kinderen. Zij woont in Ramat-Hasharon in Israël. Niza was aardrijkskundelerares op een middelbare school. Vijfentwintig jaar geleden ging zij met pensioen. Na haar pensioen leerde zij quilten en borduren zowel met de hand als machinaal in Israel, Europa en de Verenigde Staten. Sinds 1994 geeft Niza les in quilten. Ze onderwijst groepen en individuen in haar eigen studio. Ze heeft 15 jaar vrijwillig les gegeven aan gepensioneerde docenten. Niza leert hen het quilten stap voor stap, beginnend bij de basistechnieken van het patchworken tot het ontwerpen van een art quilt.

Niza is lid van de Israëlische Quilt Vereniging en verzorgt hier workshops voor. Daarnaast was ze voorzitter van de Israelische Quilt Vereniging van 1998 tot 2000, en penningmeester van 2004 tot 2008. Ze is ook lid van ’the International Quilt Association.’

Niza’s quilts zijn tentoongesteld in de belangrijkste quilt shows in Israël, Europa en Amerika. Haar inspiratie voor haar creaties haalt zij uit haar omgeving. De zon en het licht in haar thuisland Israël, de natuur en landschappen en haar persoonlijke leven. Ze verft haar stoffen zelf. Maar ze maakt ook gebruik van gekochte stoffen. Vooral de stoffen die ze koopt in exotische oorden waar ze naar toe reist.

niza hoffmanniza hoffman memories

QuilTrio

QuilTrio bestaat uit drie goede vriendinnen – Liat Engler, Orit Modiano en Leeanne Shilo – die een sterke liefde voor quilten delen. We kennen elkaar al jaren en maken dus ook al lang samen quilts. QuilTrio is ontstaan door het samenwerken bij het maken van kunst. Zo maken we projecten over een bepaald onderwerp waaraan ieder haar eigen interpretatie geeft of projecten waarbij een beeld wordt opgedeeld in verschillende stukken, die vertaald worden door iedere artiest en dan weer samengevoegd worden tot een geheel.

In het verleden maakte Leeanne traditionele quilts die bestonden uit honderden of zelfs duizenden kleine stukjes. Tegenwoordig ligt haar focus op moderne quilts, waarbij ze vaak extra materialen in haar werk gebruikt. Liat maakt moderne art quilts in vele variaties. Ze vindt het leuk om iets te leren en dat direct te vertalen naar haar eigen werk. Orit maakte in het verleden ook traditionele quilts maar tegenwoordig maakt ze liever art quilts. Ze geniet daarbij vooral van het vertalen van beelden naar stof waarbij ze regelmatig gebruik maakt van haar favoriete techniek, paper foundation piecing.

Ons werk was al te zien op diverse tentoonstellingen in Israël, maar ook in Europa en Amerika, waarbij we diverse prijzen gewonnen hebben. Onze twee solo tentoonstellingen kregen lovende kritieken waarbij zowel bezoekers als critici de samenhang van onze werken prezen. We zijn zelfs een nieuwe traditie begonnen en geven nu ieder jaar een kalender uit met de quilts die we het afgelopen jaar gemaakt hebben.

Een dierbare vriend beschreef ons recentelijk met een quote uit Ecclesiastes 4:12, “the threefold cord is not quickly broken”. We hopen allemaal te groeien, onszelf te ontwikkelen en onze vleugels uit te slaan in de quiltwereld. Terwijl we dit doen, apart of samen, kunnen we ons terugtrekken in onze gezamenlijke studio, weg van de druk en routine van de wereld om ons heen. De studio – en de vriendschap die daarmee verbonden is – is onze veilige haven.

QuilTrio logoQuilTrio selfieQuilTrio san gimigano

Museum De Kantfabriek

De Zuid-Nederlandse Kantfabriek bestaat al sinds 1928 en is decennia lang een van de belangrijkste industrieën in Horst. De fabriek verschafte in haar hoogtijdagen aan ruim tachtig mensen werk in het maken van hoogwaardige katoen, linnen en kant voor de modebranche. De fabriek is een Rijksmonument vanwege het zeldzame en oorspronkelijke karakter van het pand, de relatie met de authentieke en waardevolle kantklosmachines in een zeldzame nijverheidstak van een oude industrie. Het pand wordt gehuurd door de Stichting Museum De Kantfabriek die als doelstelling heeft het verzamelen, conserveren, bestuderen en tentoonstellen van objecten in het belang van de geschiedenis van de gemeente Horst aan de Maas en de regio, alsmede de textielgeschiedenis in het algemeen. Men organiseert exposities, lezingen, educatieve programma’s en biedt textielhistorische producten aan. Tijdens OEQC 2015 wordt een speciale textiel collectie tentoongesteld uit Museum de Kantfabriek.

Kantfabriek 1Kantfabriek 2Kantfabriek 3

Dineke Ugen

Het werken met textiel heeft mij in 1965 gemotiveerd om de opleiding Akte NS stof versieren en kunstnaaldwerk te volgen die ik in 1969 heb afgerond. In de tachtiger jaren maakte ik kennis met de Amerikaanse patchwork technieken. In deze periode heb ik mij verdiept in de werkwijze en geschiedenis van patchwork en quilten.

Ongeveer 23 jaar geleden ben ik les gaan geven in patchwork en quilten. In de afgelopen periode is het traditionele patchwork ontwikkeld tot hedendaagse (art)quilts. De experimenten op dit gebied zijn voor mij nog steeds een open terrein. De combinatie “oud met nieuw” boeit mij, maar “de drie lagen op elkaar” die het tot een quilt maken, blijf ik trouw op een eigen wijze. In 1998 ben ik gestart met “De Duikvlucht” groepen in Groningen en Leidschendam. Later in Santpoort en Bunschoten. De quiltsters in deze groepen stimuleer ik in het volgen van hun eigen weg door de lat steeds iets hoger te leggen. Mijn werk heb ik meerdere keren tentoongesteld in binnen- en buitenland. Verschillende quilts zijn gepubliceerd in gerenommeerde quiltboeken. Tevens heb ik met verschillende quilts prijzen gewonnen. In 2003 heb ik op uitnodiging quiltlessen gegeven in Oman. In 2010 en 2011 deed ik hetzelfde in Bangalore in India.

dineke ugenQuilt Dineke UgenQuilt Dineke UgenArt Dineke Ugen

International Threads

International Threads is een groep van acht kunstenaars uit Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Israël en de Verenigde Staten. Drie keer per jaar gebruiken we suggesties van leden als gemeenschappelijke inspiratiebron voor ons werk. De Open Europese Quilt Kampioenschappen in Maastricht wordt onze tweede internationale tentoonstelling.

Iedere drie maanden stelt een ander lid van de groep ons voor de uitdaging voor de komende maanden. Onze uitdagingen zijn zo gevarieerd dat het ons echt heeft gedwongen om nieuwe benaderingen en nieuwe stijlen te proberen. Een voorbeeld van een uitdaging is: Maak een deel van je quilt grootschalig en een deel kleinschalig, gebruik hierbij 90% grijs en 10% andere kleuren. Meer uitdagingen zijn te zien op de tentoonstelling. Bezoek hier de website voor meer informatie.

International Treads

Stitched

Stitched is een internationale groep van ‘fiber artists’. Het is ons doel om werk te creëren voor exposities. In 2014 en 2015 hebben we vier stukken van 30 x 60 centimeter gemaakt. Onze leden komen uit het Verenigd Koninkrijk, Israël, Frankrijk, de Verenigde Staten, Nederland en België.

Onze leden kozen hun eigen thema om aan te werken voor 2014 en 2015. In 2014 werd een aantal van ons geïnspireerd door vakanties en reizen terwijl anderen kozen voor cirkels of lijnen. In 2015 gaan we verder met het thema of kiezen we nieuwe thema’s. We hebben allemaal genoten van het werken in een reeks.

Voor meer informatie kunt u hier de website bezoeken.

Stitched

Fifteen by Fifteen

“Fifteen by Fifteen” is een groep gelijkgestemde textielartiesten afkomstig uit alle delen van de wereld. We delen een passie voor textielkunst en ontmoeten elkaar tweemaandelijks via internet om deel te nemen aan een art quilt wedstrijd gebaseerd op een thema en een kleurenspel. De quilts worden in een online galerie gepubliceerd op onze website. Onze artistieke stijlen variëren maar we delen een liefde voor art quilts en de wens om te leren en te experimenteren. Maar het belangrijkste is het delen en de groei. Alle quilts zijn 15 bij 15 inches. Klik hier en lees meer over ons op de website.

Artiesten

Gaye Alger Oman
Margaret Blank Canada
Joan Brailsford Verenigd Koninkrijk
Chantal Guillermet Frankrijk
Helen Hazon Verenigd Koninkrijk
Caroline Higgs Frankrijk
Susan Hill Verenigde Staten
Margaret Horton Verenigd Koninkrijk
Lin Hsin-Chen Taiwan
Kaylene Maalste Australië
Paulette Meldrum Nieuw Zeeland
Els Mommers Saba
Susan Slesinger Verenigde Staten
Diana Vincent Australië
Greetje Hein Nederland

MembersChantal Guillermet - Rhytm: Season weatherLin Hsin Chen - Progress: Broaden the horizon

Biezenmortel masterclass

In september 2015 wordt voor de derde keer de vijfdaagse Biezenmortel masterclass georganiseerd. Deze mastersclass staat alleen open voor afgestudeerden van de cursus Quilten Speciaal of de DIY Textile School. De masterclass begint met internetlessen in januari 2015. Cursisten zullen in de periode januari tot en met september verschillende werken maken met het thema “Vensters”. Gedurende het samenzijn in Biezenmortel zullen de werken kritisch worden besproken, afgemaakt én geselecteerd voor de tentoonstelling tijdens de Open Europese Quilt Kampioenschappen van 2015 in het MECC in Maastricht, die door de cursisten zelf zal worden samengesteld.

De lessen wordt verzorgd door Jette Clover en een mystery guest. De masterclass wordt georganiseerd door Flox den Hartog Jager.

Flox den Hartog JagerJette Clover

Blanche Vandebroek

In mijn jeugd volgde ik schoonheidszorg aan de normaalschool in Diest. Gelukkig zat daar ook een deeltje creatieve vaardigheden in waarin ik mezelf kon vinden en uitleven. De basis werd hier gelegd. Later volgde ik onder andere een opleiding sierkunsten aan de academie in Gent en een initiatie kleding.

Het echte quilten ontdekte ik pas rond mijn 42ste. Mijn laatst geborene was toen vier jaar en ik wilde voor haar een quilt maken. Het heeft me nooit meer losgelaten. Patchwork werd een echte passie, met log cabin als specialisatie. Naast het quilten houd ik me ook bezig met kruisteekborduren, haken en breien. Al moet ik deze activiteiten jammer genoeg op een laag pitje zetten wegens tijdsgebrek.

Blanche VandebroekLog cabin quilt van Blanche Vandebroek

Jacques Légeret

Een Zwitserse journalist, Jacques Légeret werd in 1986 samen met zijn vrouw en zoon David ‘geadopteerd’ door een Amish familie van de Oude Orde. Zijn zoon, die zwaar gehandicapt is, wordt door de Amish beschouwd als een “speciaal kind van God”. Dit is de reden waarom zijn gezin altijd wordt verwelkomd in Amish boerderijen. David is altijd thuis gehouden en de Amish gaan op dezelfde wijze om met gehandicapten en ouderen.

Jacques heeft verspreid over enkele reizen ongeveer 24 maanden bij Amish families in Pennsylvania en Indiana gewoond. Daardoor heeft hij vaak toegang gehad tot de kisten waarin vrouwen hun huwelijksquilts bewaren. Zijn verzameling quilts is hierdoor volledig gedocumenteerd. Zijn collectie van Amish en Mennonite quilts ligt aan de basis van de oprichting van de Carrefour Européen du Patchwork, in Sainte-Marie-aux-Mines, Elzas. Hij is de auteur van drie boeken over de Amish, twee in het Frans en één in het Italiaans.

Amish. Sunshine & Shadow. Wool.Pennsylvanie, 1950Amish.Monkey Wrench.Coton. Indiana, 1950Mennonite. Crazy Quilt. Coton. Pennslvanie, 1892Mennonite. Starburst, coton, Pennsylvanie,1875The Légeret family in PA, checking an antique Lone Star

SAQA

Twee werken elk gemaakt door twintig artiesten resulteert in veertig art quilts om te verkennen en een veelheid van potentiële koppelingen te overwegen. Two by Twenty zijn twee exposities in één. De eerste expositie bestaat uit een koppeling van twee art quilts gemaakt door dezelfde artiest. Sommige quilts zijn variaties op een thema. Met dezelfde techniek en onderwerp verkennen de artiesten subtiele variaties in belijning, kleur of textuur om het materiaal volledig te begrijpen. Tussen sommige paren bestaat een verhalend element. De tijd is veranderd of het gezichtspunt is verschoven. Deze kleine verschillen nodigen de toeschouwer uit om een spelletje ‘zoek de verschillen’ aan te gaan met de quilts. De tweede expositie laat de algehele verscheidenheid zien tussen alle artiesten. De werken als geheel tonen de brede waaier van benaderingen in het art quilt genre. Van opvallend en grafisch naar subtiele verkenningen van textuur en nuance. Er is genoeg te ontdekken in deze collectie.

Studio Art Quilt Associates, Inc. (SAQA) is een non-profit organisatie met als missie art quilting te bevorderen door middel van onderwijs, tentoonstellingen, professionele ontwikkeling, documentatie en publicaties. SAQA is opgericht in 1989 door een eerste groep van 50 kunstenaars, SAQA heeft nu meer dan 3.400 leden wereldwijd: kunstenaars, docenten, verzamelaars, galeriehouders, conservatoren en corporate sponsors. Sinds haar oprichting is de organisatie gegroeid terwijl de quilt zich tot kunstvorm ontwikkelde. Tegenwoordig definieert SAQA een art quilt als een creatief beeldend werk dat is gelaagd en gestikt of dat verwijzingen bevat naar deze vorm van een gestikte en gelaagde structuur.

Two by Twenty 1Two by Twenty 2Two by Twenty 3Two by Twenty 4

Hannie Hennink-Legters

Vanaf de lagere school ben ik al met lapjes in de weer. Eerst op de trapnaaimachine van mijn moeder, maar toen ik trouwde met mijn man Henri kreeg ik een elektrische naaimachine als huwelijkscadeau. Toen ik in 1984 onze oudste zoon voor het eerst naar school bracht liep er een mevrouw met een tas die bestond uit strookjes stof. Achteraf bleek het een Log Cabin te zijn.

Ik was verkocht en ging kort daarna lessen volgen in patchwork. Het is nooit meer overgegaan. Ik heb workshops gevolgd bij Nederlandse en buitenlandse docenten. In 1993 heb ik mijn winkel “MarinPatchwork” geopend. Al snel daarna ging ik lessen geven in Nederland en Duitsland. Dat doe ik nog steeds. Ik organiseer al jaren tentoonstellingen waar meer dan 200 werkstukken te zien zijn van cursisten, vriendinnen en klanten. Wat ook ieder jaar voorbij komt is het blok van de maand, ik ontwerp dit zelf. Ieder jaar sowieso één blok van stof. Maar sommige jaren heb ik een extra blok van de maand gemaakt van vilt.

Hannie Hennink LegtersHannie Hennink-LegtersHannie Hennink-Legters

De tentmakers uit oud Caïro

“Tenten maken” is een eeuwenoude kunst uit Egypte die is overgegaan van generatie op generatie. Deze stukken, die nu meer gebruikt worden als muurdecoratie en kunst, zijn allemaal met de hand gemaakt door mannen uit Egypte. Deze uitmuntende stukken zijn eigenlijk gemaakt om tenten aan de binnenzijde te decoreren of om de straten te versieren gedurende de Ramadan, bruiloften en andere feesten. Soms worden ze ook gebruikt bij begrafenissen.

Dit werk, dat volledig door mannen wordt gedaan, heet “tentmaking” omdat de ‘brilliante applique’ die u ziet traditioneel aan de binnenkant van een tent wordt bevestigd. Dit zorgt voor een prachtig uitzicht in de tent, terwijl men buiten alleen een witte buitenkant ziet. Als een bezoeker dan de tent binnenstapt wordt deze overdonderd door de indrukwekkende binnenkant.

Het vak van tentmaker is aan het uitsterven. Tegenwoordig worden goedkope prints gebruikt in plaats van de dure handgemaakte kunstwerken van de tentmakers, waardoor er steeds minder artiesten zijn die deze traditionele vaardigheid beheersen.

TarekTentmakers of old CaïroTentmakers of CaïroTentmakers of old Caïro

Elly Prins

Elly Prins heeft dit jaar al 15 jaar haar longarm machine. Het was in 2000 dat zij bij de Open Europese Quilt Kampioenschappen in Waalre voor het eerst de longarm naaimachine presenteerde. Vanaf 2000 tot nu heeft zij elk jaar een quilt ingestuurd voor het kampioenschap. Tijdens OEQC 2015 in Maastricht zal zij alle vijftien quilts laten zien. Naast deze quilts zal ze nog een aantal quilts showen uit de afgelopen 15 jaar. Met trots kondigen we dan ook deze tentoonstelling bij u aan!

Elly Prins

Patchwork Gilde Deutschland e.V.

Tijdens OEQC 2015 stellen wij de Log Cabin wedstrijdquilts van Patchwork Gilde Deutschland e.V. tentoon. Het Duitse gilde organiseert ieder jaar een wedstrijd voor haar gilde leden. Deze uitdaging had als thema Log Cabin quilts, van traditioneel tot modern. De werken hebben allen een afmeting van 80×80 cm. Ieder gilde lid kon zich aanmelden voor de wedstrijd. Zij ontvingen dan twee soorten stof gesponsord door Timeless Treasures Fabrics. Als extra geschenk ontvingen de deelnemers garen van Amann Mettler. We kijken erg uit naar deze tentoonstelling en zijn benieuwd hoe het thema vertaald is in de quilts.

De inzending van Elke BurkoDe inzending van Rolf DietrichVoorproefje op de tentoonstelling van Patchwork Gilde Deutschland e.V.Voorproefje op de tentoonstelling van Patchwork Gilde Deutschland e.V.Voorproefje op de tentoonstelling van Patchwork Gilde Deutschland e.V.Voorproefje op de tentoonstelling van Patchwork Gilde Deutschland e.V.

Network-wide options by YD - Freelance Wordpress Developer