Workshops

Op deze pagina vindt u een overzicht van de workshop die worden gegeven tijdens OEQC 2014.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen door een e-mail te sturen naar info@yourganize.nl.

Bestel uw kaartjes voor de workshops hier!


Grietje van der Veen – Songs of the Earth – Download materiaallijst

Woensdag 22 oktober 2014

In deze workshop leer je experimenteren met diverse materialen om de natuur in je quilts te verwerken: bomen, boomschors, grassen, bloemen, landschappen en water. Je leert hoe je je werk structuur en diepte geeft met behulp van beschilderd bondaweb, Tyvek, polyester, vilt, chiffon, garens en in water oplosbaar materiaal. Deze materialen bieden ongekende mogelijkheden om het oppervlak van je werk te verrijken. Gereedschap zoals soldeerbouten, ciseleerpennen, haken en penselen worden ook gebruikt. Schilderen, strijken, naaien en machinaal borduren zijn enkele van de technieken die je kunt uitproberen. Deze technieken kunnen ook worden gebruikt om handtassen, broches, wenskaarten en andere dingen die je misschien wilt maken te creëren. De docent brengt alle gereedschappen mee, het overige materiaal is tijdens de workshop te koop.

Lengte van de workshop: één dag.

Na voltooiing: ideeën en theorie om mee te werken, werkstuk thuis af te maken.

Naaien met de hand en machine.

Extra materiaal: geleverd door docent €30.

Docente spreekt Nederlands, Engels en Duits.

grietje van der veenquilt grietje van der veen

Leslie Gabriëlse – Middaglezing: Leslie’s methoden

Vrijdag 24 oktober 2014 om 15.00 uur.

In deze (Nederlandse) lezing vertelt deze innovatieve en inspirerende kunstenaar meer over zijn werkmethodes en technieken. Leslie laat je veel voorbeelden van zijn werk zien en beantwoordt al je vragen. Raak geïnspireerd door zijn kunst en meld je ter plekke vast aan voor zijn tweedaagse workshop van volgend jaar oktober!

Lengte van de lezing: 1 uur.
Aanvang: 15.00 uur.

leslie gabrielseaerial dancer web

Workshop Dineke Ugen – Papiertextielerie No 1. – Download materiaallijst

Zaterdag 25 oktober 2014

Tijdens deze workshopdag gaan we papier geschikt maken om op een mooie manier te combineren met textiel. Het papier wordt bestikt, gelamineerd en geverfd zodat het sterk en geschikt gemaakt wordt om in een quilt te gebruiken. Op deze dag bewerken we het papier tot bruikbaar materiaal en krijgt u tips hoe u het kunt gaan verwerken, zodat u thuis verder kunt. Een spannende uitdaging!

Lengte workshop: één dag.

Na voltooiing: ideeën en theorie om mee te werken.

Naaien met de machine.

Extra materiaal: optioneel zie materiaallijst.

Docente spreekt Nederlands en Engels.

dineke ugenQuilt Dineke UgenQuilt Dineke UgenArt Dineke Ugen

Dijanne Cevaal – Werken met Solufix/Print Fuse – Download materiaallijst

Zondag 26 oktober 2014

Workshop voor alle niveaus, mits ervaring met machinaal borduren. Solufix en Print Fuse zijn mooie producten om een machinaal borduurwerk van je favoriete foto te maken.

Je werkt met een foto die afgedrukt wordt op Solufix of Print Fuse. Het ene product is wateroplosbaar, het andere niet. Je leert tips en trucs om met deze producten te werken en hoe je de foto zo natuurgetrouw kunt nabootsen met garens.

Gebruikte technieken zijn: free motion borduurwerk op de machine, foto-analyse in kleur en lijn en kleurgebruik.

Duur van de workshop: één dag.

Na de workshop: werkstuk thuis af te maken, ideeën en technieken om mee te werken.

Naaimethode: machinaal.

Aanvullend materiaal: €8 voor printwerk en Solufix of Print Fuse.

Docente spreekt Nederlands en Engels.

Dijanne CevaalQuilt Dijanne Cevaalquilt Dijanne CevaalQuilt Dijanne Cevaal

Tijdschema

 

Datum Code Docent Workshop Duur Prijs
Wo 22-10 GV22 Grietje van der Veen Songs of the Earth 1 hele dag € 96,-
Vr 24-10 LG24B Leslie Gabriëlse Middaglezing Leslie’s methoden 1 uur € 5,-
Za 25-10 DU25 Dineke Ugen Papiertextielerie no 1 1 hele dag € 96,-
Zo 26-10 JS03 Dijanne Cevaal Working with Solufix/Print Fuse 1 hele dag € 96,-

Algemene informatie:

  1. Workshops 1 dag: €96.
  2. Speciaal workshop-lunchbuffet in aparte ruimte is inbegrepen bij workshops. Koffie, thee en water is inbegrepen bij alle workshops.
  3. De lestijden zijn 10.00-12.30 uur en 14.00-16.30 uur.
  4. De lezing van Leslie Gabrielse begint vrijdag 24 oktober 2014 om 15.00 uur.

Biografieën van de docenten

Grietje van der Veen

grietje van der veenGrietje van der Veen maakt quilts sinds 1996. Ze geeft les sinds 2004. In haar eigen lesruimte ontvangt ze cursisten voor zo’n 10 cursussen en workshops per jaar. Daarnaast geeft ze ook les in Engeland, Duitsland, Frankrijk en Zwitserland. Ze is een ervaren jurylid, met de kwalificaties van de Britse Quilt Judging Course. Meer informatie over Grietje is te vinden op www.textileart.ch


Leslie Gabriëlse

leslie gabrielseDe meest karakteristieke werken van Leslie Gabriëlse bestaan uit een vakkundige combinatie van verschillende stoffen met behulp van de applicatie techniek verfraaid door acrylverf. Tijdens zijn carrière heeft Leslie talrijke opdrachten afgerond, zowel privé als commercieel. Textiel is zijn primaire medium en hij exposeerde zijn werk uitgebreid in Europa en Noord-Amerika.

Leslie: “Als student aan de Academie van de Kunsten in Rotterdam, werd ik blootgesteld aan vele media en enthousiast omarmde ik alle mogelijkheden. Ik werkte in keramiek, textiel design, grafische kunst en schilderkunst. Ik vond het hanteren van textiel zeer bevredigend, deels omdat ik als kind was omringd door vele stoffen en het geluid van een naaimachine, want mijn moeder was een mode-ontwerper. Ook al is mijn werkmateriaal voornamelijk stof, ik beschouw mezelf als een schilder-tekenaar, altijd bezig met de interpretatie tussen materie en illusie.”

Voor meer informatie over Leslie: www.gabrielse.com


Dineke Ugen

dineke ugenHet werken met textiel heeft mij in 1965 gemotiveerd om de opleiding Akte NS (stofversieren en kunstnaaldwerk) te volgen die ik in 1969 heb afgerond. In de 80-er jaren maakte ik kennis met de Amerikaanse patchworktechnieken. In deze periode heb ik mij verdiept in de werkwijze en geschiedenis van patchwork en quilten.

Ongeveer 23 jaar geleden ben ik les gaan geven in patchwork en quilten. In de afgelopen periode is het traditionele patchwork ontwikkeld tot de hedendaagse (art)quilts. De experimenten op dit gebied zijn voor mij nog steeds een open terrein. De combinatie “oud met nieuw” boeit mij, maar “de drie lagen op elkaar” die het tot een quilt maken, blijf ik trouw op een eigen wijze. In 1998 ben ik gestart met “De Duikvlucht” groepen in Groningen en Leidschendam. Later in Santpoort en Bunschoten. De quiltsters in deze groepen stimuleer ik in het volgen van hun eigen weg door de lat steeds iets hoger te leggen. Mijn werk heb ik meerdere keren tentoongesteld in binnen- en buitenland. Verschillende quilts zijn gepubliceerd in gerenommeerde quiltboeken. Tevens heb ik met verschillende quilts prijzen gewonnen. In 2003 heb ik op uitnodiging quiltlessen gegeven in Oman. In 2010 en 2011 deed ik hetzelfde in Bangalore in India.


Dijanne Cevaal

Dijanne CevaalMijn quilts zijn een product van een levenslange betrokkenheid bij textiel, de mobiliteit van de steek, de interactie van kleur gecreëerd door verven en bedrukken, en het creëren van verhalen. Als klein kind was ik al bezig met naai- en borduurwerk en deze liefde voor borduurwerk bleef tijdens mijn tienerjaren en volwassen jaren. Ik heb een Masters degree behaald aan de Charles Sturt University. Ik onderzocht het textiel-oppervlak op een meer directe manier, niet alleen als een basis voor beeldspraak, maar ook een terugkeer naar de aanraking en “textualiteit” van textiel, de intimiteit en de verhalende inhoud.

Ik leer ook veel van de technieken die ik gebruik in mijn werk. Alle stoffen in mijn werk zijn met de hand geverfd, en ik hanteer eenvoudige druktechnieken om originele eenmalige weefsels te maken. Ik houd van eenvoudige ​​technieken zoals vouwen en afbinden, zoals te zien in de indigo doeken van West-Afrika. Ik heb de neiging om te werken in vrij eenvoudig kleurcontrasten hoewel de stoffen die ik gebruik vaak complex zijn in de kleuren die ze bevatten. Borduur- en stikwerk, zowel machinaal als met de hand zijn belangrijke elementen voor het creëren van textuur. Ik raak voor mijn werk erg geïnspireerd door het Australische landschap.


Network-wide options by YD - Freelance Wordpress Developer