Jury

Hilde van Schaardenburg, Hilversum/Nederland

hilde1

Textiel kunstenares, coach en quilt jurylid

Hilde komt uit een kunstzinnige familie. Na een verleden in o.a. muziek, schilderen, bloemsierkunst en sieraden ontwerpen, stortte zij zich vanaf 2002 op het quilten. Al haar eerdere ervaringen kwamen bijeen in het werken met textiel, mineraal en verf. Zij maakt gebruik van een breed kleurenpalet en een grote diversiteit aan materialen en technieken. Haar werk was te zien op vele nationale en internationale (solo) tentoonstellingen en wedstrijden, waarmee zij diverse prijzen heeft behaald. Hilde is de oprichter van Art Quilt Fusion, een Europese groep van art quilters. Momenteel rondt zij de Quilt Judging Course 2011-2013 af, georganiseerd door The Quilters’ Guild of the British Isles.

www.hildevanschaardenburg.nl

Birgit Kaller, Forstern/Duitsland

Birgit Kaller_

Birgit is lid van de redactie van het Patchwork Gilde Deutschland, coach en quilt jurylid.

Birgit startte met quilting 15 jaar geleden, voornamelijk met moderne quilts. Ze houdt ervan om met lichte en vrolijke kleuren te werken en maakt gebruik van veel verschillende technieken en materialen. De laatste zes jaar werkt ze bij de redactie van het Patchwork Gilde Deutschland en is ze de internationale vertegenwoordigster van het Duitse Gilde en voorzitster van het EQA (European Quilting Association). Op het moment is Birgit bezig met het afronden van de Quilt Judging Cursus van het Quilters’ Guild of the British Isles.

Akka Philips, Middelie/Nederland

Akka

Akka maakt heerlijke vrolijke quilts die met beide benen op de grond staan. Met sprekende kleuren en veel oud-Hollandse motieven brengt ze haar Noord-Hollandse roots tot uiting. Akka heeft twee jaar in Zwitserland en drie jaar in Noord-Finland gewoond wat ertoe heeft bijgedragen dat ze ook een interesse in weven heeft. Jarenlang gaf zij in Nederland les op de middelbare school in textiele werkvormen. Sinds 1987 “speelt zij met lapjes” en dit jaar gaat zij deze ervaring inzetten om de quilts van het OEQC te jureren.